Nieuw medicijn effectiever bij tromboseEr is een nieuw medicijn op de markt verschenen die mogelijk effectiever werkt en veiliger is voor patienten bij de behandeling van een trombose/longembolie. Uit medicijnonderzoek blijkt het innemen van Pradaxa 150 mg tweemaal daags, betere resultaten geeft dan warfarinebehandeling bij patiënten met diepe veneuze trombose of een longembolie.

Bij een diep-veneuze-trombose zit er een stolsel in een bloedvat van een lager gelegen lichaamsdeel, bijvoorbeeld een been. Als dit bloedstolsel losschiet spreken we van een embolie. Indien dit stolsel blijft vastzitten in een longslagader dan is er sprake van een longembolie, een levensbedreigende aandoening.

De standaardbehandeling die heden dikwijls wordt gehanteerd is het geven van stolseloplossende medicatie via het infuus en het voorschrijven van antistollingsmedicijnen als sintrom/marcoumar (vitamine-k antagonisten). Het nieuwe medicijn Pradaxa geeft betere resultaten m.b.t. veiligheid van de patient en de incidentie van complicaties. Hoewel het medicijn in Europa nog niet is goedgekeurd voor de acute situaties (bv. een longembolie), komen er positieve signalen vanuit de Verenigde Staten waar het medicijn momenteel wel al veelvuldig wordt voorgeschreven.


© 2014 Longembolie.info, Alle rechten voorbehouden