Herstel na longembolieIn de meeste gevallen is het menselijk lichaam in staat om zelf het stolsel op te ruimen dat de longembolie veroorzaakte. U krijgt na een longembolie desondanks toch bloedverdunners om de vorming van nieuwe bloedstolsels tegen te gaan.

Als het lichaam niet in staat is om het stolsel op te lossen en op te ruimen dan kan er in zeldzame gevallen een operatieve interventie toegepast worden. Voorts wordt er vaak gekozen voor langdurige behandeling met bloedverdunnende medicatie, soms 3 maanden maar soms ook levenslang.

Het herstel na een longembolie verschilt per persoon, de één kan zijn oude leven weer volledig oppakken. Andere mensen houden na een longembolie ernstige restverschijnselen als moeheid, kortademigheid en pijn. Het is belangrijk dat er een gerichte behandeling wordt toegepast met als doel deze symptomen zoveel mogelijk te bestrijden.

Als de longembolie volledig is opgelost en het stolsel volledig is verwijderd zouden de longen weer helemaal in staat moeten zijn om het lichaam van zuurstof te voorzien. Dit zal in het begin nog lastig gaan en het zal nodig om de conditie weer op te bouwen. Desondanks moet enkele maanden na een longembolie de meeste handelingen weer mogelijk zijn voor een patient. Het advies hierbij is om goed naar het lichaam te luisteren en de activiteiten in rustige kleine stappen uit te breiden.


© 2014 Longembolie.info, Alle rechten voorbehouden